Salme Kultuurikeskuse naiskoor “Ilo” on asutatud 26. märtsil 1946. aastal ja on Tallinna vanim järjepidevalt tegutsev naiskoor. See tähendab, et 2021.aasta kevadel laulsime hinged helisema oma 75. sünnipäeval, kas pole mitte uhke ja võimas.

Koori loojaks oli dirigent ja helilooja Aado Velmet, kelle käe all lauldi 17 aastat. Läbi aegade on koori dirigentideks olnud ka K. Areng, A. Üleoja, A. Dorbek, E. Kiilaspää, A. Kaidja,  V. Viires ja E. Pille.

Praegu juhatavad koori Anneli Surva ja Irene Schifrin.

Alates 1947. aastast on naiskoor “Ilo” osalenud kõikidel Eesti üldlaulupidudel ja Eesti Naislaulu Seltsi liikmena seltsi poolt korraldatud laulupäevadel ja võistulaulmistel. Kooril on seljataga üle 500 kontserdi nii Eestis kui välisriikides.

Meie repertuaaris on valdavalt kodumaised helitööd ning mitmed laulud on kõlanud  koori kontserditel esiettekannetena. Kõrvuti Eesti heliloominguga laulame ka klassikalist, vaimulikku ja teiste maade koorimuusikat.

Rõõm laulmisest ja huvi koorimuusika vastu seob rõõmsameelseid, tegusaid igas vanuses naisi paljudelt erinevatelt elualadelt. Käesoleval aastal kuulub koori ridadesse üle 30 laulja.

Kui pead viisi ja soovid meie tegemistes kaasa lüüa, siis oled teretulnud. Võta julgelt ühendust!

Proovid toimuvad teisipäeviti kell 18-21 ruumis 201.

Juhendajad:

Irene Schifrin