Meist

Tallinns Salme Kultuurikeskus – majatäis elamusi

Tallinna Salme Kultuurikeskus on Põhja-Tallinna Valitsuse allasutus ja üks Tallinna linna suurimaid kontserdi-, meelelahutus- ja huvitegevuspaiku. Meie soov on võimaldada luua elamusi avalikkusele, pakkudes selleks multifunktsionaalseid ruume, miljööd, tehnilist võimekust ja professionaalset meeskonda.

Kust me tuleme?

Stalinistlikus stiilis kultuuripalee esimene ehituprojekt valmis juba 1954. aastal, kuid ehitustööde alguseks oli see aegunud. Uus hoone otsustati ehitada 1956. aastal valminud Riia raudteelaste kultuurimaja projekti järgi. 1965. aastal valmis uus hoone Salme tänaval. Salme Kultuurikeskus kannab oma praegust nime alates 1991. aastast.

Kuhu oleme teel?

2018. aastast on kultuurikeskuses toimunud ulatuslikud ehitustööd. Enamik kultuurikeskuse ruume on saanud uue väljanägemise, sealhulgas on ehitatud välja kaks black-box tüüpi saali III korrusel. Järk-järgult on uuendatud ka kultuurikeskuse tehnilist varustatust ja tänaseks päevaks võib öelda, et tegu on ühe parima kui mitte kõige parema heli- ja valgustehnilise võimekusega kultuurikeskusega Eestis. See avab suuresti võimalusi kultuurikeskuse koostööpartneritele aga muudab hoone toimimise ka jätkusuutlikumaks, tagamaks väiksemad energiakulud ja keskkonnakahju.

Suursugune, kaasaegne, multifunktsionaalne, usaldusväärne ja avatud ürituskeskus.